sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Suppispiirakkaa once again ;)

Edellisten syksyjen sienisatoa on meillä varastoituna niin paljon, että niistä valmistaa vielä monen monta piirakkaa ja paljon muutakin. Korvasienet taidan jättää tänä keväänä väliin, koska niiden esikäsittely on ihan ehdottaman tärkeää ja pienen vauvan kotona en halua myrkyllisiä höyryjä päästää ilmoille. Kevätretkelle on silti päästävä ja antaa bambinkin tutustua pikku hiljaa luonnon ihmeisiin.

Kuitenkin, valmistin siis tomaatti-suppilovahveropiirakan. Pohjan ohje on tarkka, mutta täytteistä osa meni hyvinkin summittaisesti, eipä tullut mittailtua.

Suolainen piirakkapohja:
 
100 g voita
200 g vehnäjauhoja
2-4 tl vettä

Leikkaa voi kuutioiksi ja nypi vehnäjauhon kanssa. Lisää vettä muutamassa erässä. Taputtele piirakkataikina vuokaan ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen paistamista.

Täyte:
3 tomaattia
n.1 dl suppilovahveroita
timjamia
oreganoa
 
2 dl kuohukermaa
loraus maitoa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus pippuria
juustoa raastettuna tai paloiteltuna (itse käytin mozzarellaa ja pippurituorejuustoa)

Viipaloi tomaatit ja lado pohjan päälle. Lisää tomaattien päälle sienet sekä timjami ja oregano. Sekoita loput aineet keskenään ja kaada täytteiden päälle.

Paista 200 c:ssa 20-30 minuuttia. Jäähdytä ja anna vetäytä hetki ennen tarjoilua.


Täytteet.
 
Uuniin.
 


Valmis!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!