lauantai 25. lokakuuta 2014

Kana-fetapiirakka

Eilen meillä kahviteltiin ja vähän syötiin herkkujakin. Olin ajatellut tekeväni kaikenlaista purtavaa omin pikku kätösin alusta loppuun. Puuhaa kuitenkin kertyy aina paljon ja päädyin kana-fetapiirakkaan ja valmiiseen piirakkapohjaan ihan ajan säästön vuoksi. Muutenkaan valmis pohja ei ole mikään hullumpi idea. Ainakaan maussa en huomaa mitään vikaa. Itse tehty tulee toki edullisemmaksi, mutta joskus voi mennä siitä missä aita on matalampi. :)


Kana-fetapiirakka

Valmis pohja

Täyte:
200 g kanan jauhelihaa
1 sipuli
purkki oliiveja
1 tomaatti
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl kuivattua basilikaa

2 kananmunaa
1 purkki kermaviiliä
loraus kermaa
100 g Feta-juustoa

Kuullota pilkottu sipuli pannulla. Lisää jauheliha ja mausteet. Paista kypsäksi, lisää pilkottu tomaatti ja oliivit. Hauduttele hetki. (Tämän aikana esipaistoin pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia, eli pakkauksen ohjeen mukaan.)

Riko kananmunat ja sekoita rakenne rikki. Lisää joukkoon kermaviili, kerma ja murennettu Feta-juusto. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja lisää sen päälle Feta-seos. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna piirakan vetäytyä ennen tarjoilua 10 minuuttia.



Tuoreet leikkokukat tuovat kotiin aina sitä jotain. Viikonlopuksi tuli heti juhlavampaa tunnelmaa, kun sijoittelin tuoreita kukkia pitkin asuntoa. Ulkona sataa ropisee. Vaihtuukohan meidän huominen ulkoretkipäivä johonkin muuhun?
 

2 kommenttia:

  1. Hei, tämä on varmasti todella hyvä piirakka. Kiitos ihanasta reseptistä. <3 En olekaan tajunnut käyttää kanan jauhelihaa ikinä mihinkään aiemmin. :) Nyt inspiroiduin.

    Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tiia! :) Mullekin on tullut kanan jauheliha tutuksi enemmän nyt, kun kokkailen meidän taaperolle. Se on sellainen helppo vaihtoehto. :) Ja nyt sitä sattui olemaan pakastimessa, joten pyöräytin piirakan.

    Mukavaa lauantai-iltaa sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!