perjantai 3. lokakuuta 2014

Suolaiset sieni-muffinit


Makeiden leivonnaisten lisäksi valmistin 1-vuotisjuhliin myös suolaista purtavaa, mm. suppilovahvero-muffinsseja. Täytyy mainita, että nämä kannattaa tehdä suoraan voidellulle muffinipellille. Itse tein ensimmäisen erän paperisiin vuokiin, ja muffinssit tarttuivat ikävästi kiinni. Mutta eipä tarvinnut miettiä, mitä syödään iltapalaksi ja aamiaisella.

Suolaiset muffinit (n.12 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
1 rkl timjamia, persiljaa tai muuta yrttiä
100 g sieniä
100 g pilkottua sipulia
100 g juustoa raastettuna
2 dl kermaa
1/2 dl öljyä

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää muut aineet sekaan. Lusikoi taikina muffinssipellin koloihin. Paista 15-20 minuuttia 225 asteessa.


Tämä käyttämäni ohje on perusohje, mitä voi varioida monella tapaa. Sienien lisäksi muita täytesuosikkejani ovat mm. aurinkokuivattu tomaatti, oliivit, juustot ja lohi.


Synttäriputki alkaa olla ohi, mutta johan sitä on juhlittukin. :) Sankari pääsi tänään vielä nauttimaan vauvoille suunnatusta musiikkiteatterista, jonka jälkeen kahviteltiin ja leikittiin melkein yhtä pienen kaverin kanssa.
Viikonloppukin on alkamassa, ja vieläpä vailla sen kummempia suunnitelmia. Jotain kivaa kyllä keksitään. Tilasin hyvää keliä, jotta päästään ulkoilemaan. Metsään  olisi mukava mennä vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!