perjantai 12. joulukuuta 2014

DIY: Hehkuviiniä askartelupajalla



Vuosia sitten Itä- ja Keski-Euroopassa joulun alla reissanneena mieleen jäivät erityisesti joulutorit ja niillä tarjoiltu hehkuviini. Kaupunkien aukiot olivat täynnä iloisia ihmisiä ja mukavaa puheensorinaa. Pieneen hintaan sai ostaa mukillisen hehkuviiniä ja mukin sai pitää itsellään. Lämmin viiniä lämmitti viluisia matkailijoita. Samalla sai mukaan pienen matkamuiston.

Monta vuotta sitten leikkasin lehdestä hehkuviinin ohjeen, jota piti silloin heti testata. No, tekemättä jäi. Mutta nyt ohje pelmahti taas esiin joululehden välistä, ja vihdoin päätin ryhtyä tuumasta toimeen.

Valmistin hehkuviiniä puolen litran erän, ja tässä ohje millaisena sen tuolle määrälle tein:

0,5 l punaviiniä
1/2 sitruuna viipaloituna
1 kanelitanko
2 neilikkaa
1 rkl sokeria
ripaus kardemummaa

Kuumenna viiniä kattilassa liedellä noin viisi minuuttia, mutta älä päästä kiehumaan. Lisää sitruunat ja mausteet. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna viinin hautua tunti. Kuumenna uudelleen ja siivilöi ennen tarjoilua.




Tämä oli kivaa puuhaa ja nautittavaa joululahja-askartelujen lomassa. Saippuoiden parissa on tullut vaikka minkälaisia ideoita. Olen kokeillut erilaisia öljyä ja eteerisiä tuoksuja. Jopa kauraleseitä lisäsin saadakseni uutta koostumusta. Piparkakkumuotteihin valamalla tuli aika kivan muotoisiakin. Ja jatkoa seuraa, en oikein malta lopettaa tätä saippuatehtailua.



Itse tehty suolalyhty se vaan jatkaa kasvamistaan. Olettekos tätä kokeilleet? :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!