tiistai 26. toukokuuta 2015

DIY: Terveellisempi välipalapatukka

Silloin tällöin kiireessä tulee napattua proteiini-, fitness- tai mitänäitänyton -patukka korvaamaan välipalaa tai pahimmassa tapauksessa koko lounasta. Näistä patukoista moni sisältää ihan reippaasti lisäaineita, ja siksi aloinkin miettimään vaihtoehtoa tehdä näitä itse. Tänään ystäväni kanssa pistettiinkin vähän hösseliksi ja saatiin aikaan ihan toimiva reseptikin. Ovat varmasti terveellisempiä, kuin kaupan patukat. Mausta puhumattakaan, teollinen maku ei häiritse, vaan maku tulee ihan oikeista raaka-aineista.
 
 
Taikinan teimme ihan tuntumalla, joten tarkkoja määriä raaka-aineista emme mittailleet. Ennen muiden raaka-aineiden lisäämistä kuitenkin valmistimme taikinapohjan, johon tuli:
 
  • soijamaitoa
  • proteiinijauhoa
  • pähkinävoita
  • kauraleseitä
 
On paras lisätä aineita hiljalleen ja sekoitella samalla. Taikinasta on tarkoitus tulla jähmeää, jotta siitä on helppo myöhemmin tehdä patukoita.
 
Kun taikinan koostumus oli sopiva, lisäsimme joukkoon:
 
  • goji-marjoja
  • rusinoita
  • hampun siemeniä
  • auringonkukan siemeniä
 
Oikeastaan mitä vain voi lisätä maun mukaan, kunhan se on hyvää ja terveellistä. :)
Kun taikina on sekoitettu ja koostumus sopiva, levitä se leivinpaperille parin sentin paksuiseksi kerrokseksi ja tasoittele pinta. Laita jääkaappiin jäähtymään.  Tai jos et malta odottaa pitkään, kuten me, pakastin on hyvä vaihtoehto.
 
Kun massa on tarpeeksi jäähtynyttä, leikkaa siitä sopivan kokoisia paloja patukoiksi. Säilytä jääkaapissa, koska lämpimässä patukat alkavat pehmetä, eivätkä pysy enää koossa.
 
 
Tänään muuten hoksasin, että perusteellinen kevätsiivous on tekemättä ja johan kohta on kesäkuu. Viimeistään ensi viikolla on siis alettava tositoimiin. Silloin imuri, moppi ja kaikki mahdollinen pistetään heilumaan.  Hieman pohjatyötä olen tehnyt ja heittänyt turhaa tavaraa pois. Vaatteita olen vienyt kierrätyspisteeseen, kuten muitakin tarpeettomia tekstiilejä.  Kyllä vaan helpottaa, kun kaappeihin tulee tilaa. Olenkohan muuten ainoa, joka on skipannut tämän varman kevään merkin, eli suursiivouksen?
 

13 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulta, testaan varmasti! :)
    Olen todellakin skipannut suursiivouksen! Tuntuu turhalta tässä vaiheessa... tekosyitä, tekosyitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpottava kuulla, etten ole ainoa suursiivouksen "unohtanut". ;)

      Poista
  2. Nää itse tehdyt patukat on hyviä :) Täällä toinen joka on skipannut kevätsiivouksen ainakin vielä ;) Mukavaa keskiviikkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerkeäähän sitä siivoilla sitten kesälläkin. ;) Hyviä nämä on, söin vain kerralla vähän liikaa! Rentouttavaa viikonloppua! <3

      Poista
  3. Onpas hyvän näköinen patukka, tätä täytyy kokeilla ehdottomasti. Säästääkin niihin kalliisiin kaupan patukoihin verrattuna.

    VastaaPoista
  4. Ooo, näyttääpä hyvältä! :)

    PS. Kevätsiivous on täälläkin vielä tekemättä :D Tosin me muutettiin joulu-tammikuun vaihteessa, joten silloin tuli jo tehtyä aikamoinen siivousoperaatio ja laitettua kasa vaatteita ym. kiertoon. Mutta voishan noita kaappeja taas käydä läpi. Hyväähän se tekee aina ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sitä tavaraa kertyy, ja tuntuu, että aina kun on saanut jonkun kaappien karsimisoperaation loppuun, saisi uudelleen aloittaa alusta. :)

      Poista
  5. Oi nam, tämä resepti täytyy laittaa talteen! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!