sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Helppo juustokakku ilman liivatetta

 
Alkuviikko meni vähän odotellessa loppuviikkoa ja oikeaa juhlakimaraa. Tiedossa oli nimittäin pikkujoulua, synttäriä ja itsenäisyyspäivää. Aika monta aihetta juhlaan. Ja kiva niin, kun niitä normipäiviä mahtuu vuoteen niin monta.
 
 
(Laveran luomiväri saatu blogin kautta)

 
Torstaina aloitin juhlaputken viettämällä rentouttavat kaksi ja puoli tuntia kampaajalla (kampaajakäyntejä sisältyy minun vuoteeni nykyään keskimäärin kolme, joten tämäkin oli aika odotettu tapahtuma). Teinkin jo lähtöä Jyväskylän bloggaajien pikkujouluihin, kun yhtäkkinen heikotus valtasi koko naisen. Vaikka viime tipassa asioiden peruminen on mielestäni äärimmäisen noloa, ei muu auttanut, kun jättää tällä kertaa (kaikki viikon) pirskeet väliin. Pian kuume kirmasikin jo ruhtinaalliseen 39,5 lukemaan.  Parempi onni matkassa ensi kerralla, ja kaikkia tulevia juhlia odotellessa. :) Ja mainittakon, etten ole ainut perheemme sairastuneista, vaan meitä on täällä kolme.
 


 
Itsenäisyyspäivän kunniaksi saatiin edes pikkuiset juhlat aikaan. Tein myös maukkaan juustokakun ilman liivatetta, koska liivatteen käyttö vaikuttaa mielestäni niiiiin hankalalta. (Ehkä osaisin, jos kerran kokeilisin. ;)) Kakun makumaailma on aikamoinen sikermä ilman suuria suunnitelmia, mutta niin vaan vanilja, appelsiini ja valkosuklaa muodostavat ihanan yhdistelmän.
 
Helppo juustokakku ilman liivatetta
 
Pohja
200g kaurakeksejä
50g voita
 
Täyte
4 dl kuohukermaa
ripaus sokeria
ripaus vaniljasokeria
200g appelsiinituorejuustoa
200g valkosuklaata (minulla oli mukana pikkaisen maitosuklaatakin, hyvin käy sekin)
 
Murskaa keksit pienen pieniksi palasiksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos irtopohjavuokaan.
 
Valmista täyte vatkaamalla kuohukerma ja sokerit. Lisää kermaan tuorejuusto sekä vesihauteessa sulatettu ja hieman jähmettynyt suklaa. Kaada täyte pohjan päällä ja peitä kakku kelmulla. Laita pakkaseen yön yli. Ja jos oikein kiire tulee, lyhempikin pakastamisaika riittää. Minun juustokakkuni oli tänään pakastimessa kuusi tuntia, ja hetken huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Hyvin onnistui. Ennen tarjoilua ripottelin päälle vielä keksin muruja.
 

 

2 kommenttia:

  1. Kyllä varmasti harmitti sairastua, kun edessä olisi ollut kaikkea mukavaa. Toivottavasti voitte jo paremmin. Herkullisen näköinen kakku muuten. :) Aurinkoista päivää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista se on, kun flunssat jyrää, koskaan ei tiedä milloin sairastuu. Ja kiitos, voimme jo hyvin. :) Kakku oli maukasta ja helppo tehdä (juustokakku, jonka suhteen minäkin voin onnistua :D). Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!