lauantai 5. joulukuuta 2015

Kollageenia ihon hyvinvointiin

Ihon kuntoon vaikuttavat sen ulkoisen hoitamisen lisäksi monet eri tekijät, kuten ravinto, elämäntavat, perintötekijät ja ympäristö. Luonnonkosmetiikasta ja ruokavaliosta olen löytänyt suurimman avun ihoni tuomiin haasteisiin, ja on tärkeää pitää ihon hyvinvointia yllä jatkuvasti. Kuiva ja herkkä iho aiheuttaa haasteita etenkin vuodenaikojen vaihtuessa.
Vaikka ravinnonsaantini on hyvällä mallilla ja muutenkin huolehdin ihoni hyvinvoinnista, uskon katkonaisten yöunien ja hormonitoiminnan (tuttuja juttuja varmaan muillekin äideille?) sekä geenien olevan yksi suuri syy ihoni herkistelyyn. Niin, ja nyt vielä tämä ikä...  Jo 25-vuoden iässä ihon oma kollageenin tuotanto heikentyy, jonka seurauksena ovat ikääntymisen merkit, couperosa, ja pigmenttiläiskät. Juonteet silmien ympärillä ja couperosa nenänpielissä ovat henkilökohtaisesti jo tuttu juttu.
Välillä olenkin nauttinut "kuuriluonteisesti" jonkun ihon ja hiusten kuntoon vaikuttavan tuotteen, vaikka voisihan näitä tuotteita nauttia vaikka päivittäin. Viime vuosina olen kiinnostunut enemmänkin paljon puhuttua kollageenia sisältävistä tuotteista. Alkusyksynä käytin muutaman kuukauden ajan kotimaisia Puhdas+ Youth -kapseleita, jotka sisältävät mm. kalakollageenia, biotiinia ja c-vitamiinia. Luettuani Anne Kukkohovin terveys- ja kosmetiikkavinkit kiinnostuin myös Puhdas+ Beauty Kollageeni & Tyrnimarja -valmisteesta*.
"Kalakollageeni on kalasta eristetty proteiini. Kollageeni rakentaa ja kosteuttaa ihoa ja saa sen näyttämään kiinteämmältä, sileämmältä ja kimmoisammalta. Kollageeni muodostaa 30 % ihmisen elimistön proteiinista ja sitä löytyy erityisesti ihosta." (www.hyvinvoinin.fi)
Tuotteessa maistuu nimensä mukaisesti miedosti tyrnimarja. Oman päiväannokseni, eli 1-2 ruokalusikallista, olen nauttinut smoothien joukossa. (Smoothieta teenkin useamman päivän annoksen kerrallaan).  Kollageenijauheen voi hyvin nauttia myös jugurtin, mehun tai pelkän vedenkin seassa.

Kaikki Puhdas+ tuotteet ovat muuten kotimaisia, eivät sisällä säilöntäaineita, tai keinotekoisia väri- ja makeutusaineita. Tuotesarjan muista tuotteista itselläni on tällä hetkellä käytössä kasvoille Mustaherukansiemen Beauty Oil sekä Beauty Oil Vartaloöljy.
Vaikka normaali, monipuolinen ravinto on kaiken perusta, joskus on ihan hyvä nauttia ravintolisiä ja vitamiineja myös purkista. Ikään kuin ravinnon tukena. Esimerkkinä tästä juurikin kollageeni, jota oma elimistö ei ikääntyessään enää pysty tuottamaan niin hyvin. Kollageeni ei muuten toimi ilman c-vitamiinia, joten kannattaa nauttia paljon värikkäitä kasviksia ja tarvittaessa nauttia c-vitamiinia vaikka tabletteina.
Ovat kollageeni tuotteet teille entuudestaan tuttuja? Hyvinvoinnin Tavaratalo halusi ilahduttaa myös blogini lukijoita ja antaa Puhdas+ Kollageeni & Tyrnimarja -tuotteen arvottavaksi. Pikkujouluarvonta starttaa näinä päivinä, olkaahan tarkkana. :)
*Sponsored

8 kommenttia:

  1. Oi täälä ollaan skarppina ja odotellaan arvontaa :D
    Ihanaa lauantai-iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enää ei tarvitse kauan odotella! Mukavaa viikon alkua Nadja! <3

      Poista
  2. Oletko huomannut noilla lisäravinteilla olevan vaikutusta? Minä olen kokeillut joitain kuureja eikä ole tapahtunut mitään :(. En nyt avaudu terveydentilastani enempää, muuta kuin sanon, että näytänkin kamalalta ja iho on huonossa jamassa ja tarvitsisin jonkin lisäravinteen. Olen etsinyt lisäaineetonta valmistetta, joka sopisi herkälle vatsalle, minulle kun ei oikein mikään "ylimääräinen" sovi vaan saan aina joitain reaktioita. Täytyypä tutustua noihin Puhdas + -tuotteisiin!

    Jään odottamaan arvontaa :)

    P.S. Mainitsin sut mun blogissa, koska mielestäni se oli reilua. Olen sulle kiitollinen, kun johdatit mut Lumore-nettikauppaan ja tilasin sieltä joululahjaksi Lovi-tuotteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys, koska ihoon vaikuttaa niin monet tekijät, ja on vaikea arvioida minkä aiheuttamaa/ansiota mikäkin on. Etenkin kun itse vielä kokeilen eri tuotteita ulkoisesti paljonkin. Olen nauttinut ihon lisäravinteita yleensä keväällä ja syksyllä. Aiemmin noihin aikoihin iho usein hilseili ja oli paikoin hyvin ärtynyt, mutta nyt tuota ongelmaa ei enää ole. Sen uskon olevan noiden ravinteiden vaikutusta.

      Kiitos blogihuomiosta! Postauksesi oli muutenkin tosi kiva ja sain kivoja ideoita, etenkin ne "muovailtavat maissipallerot" herätti mielenkiinnon. :)Ihana kuulla, että Lovi-postauksesta oli sinulle hyötyä! <3

      Arvonta alkaa aika pian!

      Poista
  3. Olen kans näitä tuotteita pitkään jo kuikuillut ja katsellut, mutten ole vielä uskaltanut kokeilla. Jään odottamaan arvontaa innolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tykästynyt useaan Puhdas+ tuotteeseen ja löysin valikoimasta monta sellaista, mihin aion vielä tutustua. Kiva kuulla, että kiinnostuit ja arvontaan osallistumaan pääsee jo tänään! :)

      Poista
  4. Tuotehan sisältää kalasta peräisin olevaa kollageenia joten miten se voi sopia kasvissyöjille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä havainto! Kiitos kommentistasi, pitääpä korjata tekstiä ja olla tarkempi vastedes. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!