lauantai 23. tammikuuta 2016

Raikas jälkiruoka: Kookoskiisseli


 
Vähäsokeristen ja astetta terveellisempien herkkujen rintamalla tapahtuu. Lauantaina-aamupäiväksi saatiin nimittäin niin ihana keli, että pitihän sitä pitkän ulkoilun jälkeen juhlistaa maukkaalla ruoalla. Pulkat, keinut ja kaikki ulkolelut otettiin käyttöön ja otettiin takaisin kovan pakkasen takia menetettyä ulkoiluaikaa. 
 
Lounaaksi tein torvisieni-aurajuustopastaa runsailla kasviksilla, mikä oli menestys. Sitten vielä tämä jälkiruoka: Oi nam! Lasten makuun kookoskiisseli ei jälkiruoaksi tuntunut olevan tarpeeksi makea, mutta meille aikuisille se maittoi hyvin. Nämäkin ruoat syntyi muuten ilman ennekkosuunnitelmia, kun pitää vain hyödyntää ne raaka-aineet mitä on. Ja aika usein tällöin onnistuu parhaiten. :) Oletteko samaa mieltä?
 
 

 

Kookoskiisseli

 
1 tölkki kookosmaitoa
4 rkl maizenaa
ripaus sokeria
kananmuna
vaniljasokeria
kanelia
 
puolukoita
kookoshiutaleita
mantelilastuja
 
Sekoita kookosmaito, maizena, sokeri ja kananmuna kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Älä kuitenkaan keitä. Lisää vaniljasokeri ja kaneli. Jäähdyttele. Tarjoile puolukoiden, kookoshiutaleiden ja mantelilastujen kera.
 
 
 
Mitä teidän viikonloppuun kuuluu? Oletteko päässeet ulos nauttimaan kelistä? Minä tilaan tällaisia päiviä monta lisää, koska nämä ovat ihan huippuja!

4 kommenttia:

  1. Näyttää aivan mielettömän herkulliselta. <3 Perheen pienimmälle influenssa, sisällä ollaan. Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tylsyys, mutta sellaista se on kun aina on vähintään jokin flunssa liikkeellä. :/ Kiitos, tuo oli ihan onnistunut jälkkäri. :) Kivaa viikon alkua! <3

      Poista
  2. Näyttää taivaalliselta! Sulta saa aina niin hyviä ruoka ja herkku vinkkejä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nea! <3 Kommenttisi antaa motivaatiota jakaa näitä reseptejä täällä yhä edelleen. <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!