torstai 4. toukokuuta 2017

Herkullinen sitruunapasta



Viikonloppuna Facebookin puolella hehkutin tekemääni sitruunapastaa. Niin hyvää siitä tuli, että laitetaan resepti jakoon tännekin. Oikeasti pasta on niin maukasta, että voisin syödä sitä päivittäin. Ehkä tätä valmistetaan tulevana viikonloppuna myös teillä?

Alkuperäinen resepti, josta idean sain ja jota hieman muokkasin, on Hanna G:ltä ja löytyy täältä. Sen lisäksi, että Hanna loihtii uskomattomia ruokia, on hän myös kaksosten äiti. <3 Tämä tietenkin lisäsi henkilökohtaista innostusta kyseistä blogia kohtaan. Käykäähän lukemassa.





Sitruunapasta (3 annosta)


250g tuorepastaa

Yhden sitruunan kuori raastettuna sekä 3 rkl sitruunamehua
25g voita
1 dl mietoa kasvislientä
timjamin oksia
2 dl kuohukermaa
50g parmesaaniraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria


Sulata pannulla voi. Lisää siihen sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Keitä minuutin ajan. Lisää kasvisliemi. Nosta lämpöä ja anna jälleen kiehua minuutti.

Lisää kerma ja timjaminoksat, ja kiehauta. Anna kiehua hiljalleen 5-7 minuuttia. Niin kauan, kunnes kastike on sakeampaa. Keitä tällä välin tuorepasta.

Nouki timjaminoksat pois kastikkeesta. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Lisää vielä puolet parmesaaniraasteesta. Valuta pasta ja sekoittele se pannulle kastikkeen joukkoon.




Tarjoile pasta lopun parmesaaniraasteen ja mahdollisten lisukkeiden kera. Meillä pastan ohessa nautittiin tuoretta basilikaa ja kanaa. Suunnitelmissa on vielä testata grillattujen kasvisten ja halloumijuuston toimivuus. Eihän kuulostakaan huonolta?




6 kommenttia:

  1. Uudet reseptit ovat aina tervetulleita!Tykkään kokeilla uusia makuja esim.pastassa,että ei olisi aina samaa mitä tekee kotiruokana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Aikku! Itsekin tykkään ruokapostauksista ja nappaan ideoita omiin arkiruokiin, etten aina noudattaisi samaa kaavaa. :) Mukavaa viikon alkua! <3

      Poista
  2. Pastaresepti vaikuttaa ihastuttavaslta, otetaan talteen :)

    VastaaPoista
  3. Nam, näyttää ihanalta ja just sellaiselta helpolta reseptiltä, mille on aina tarve! Laitanpa talteen... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on yksi omista tämän hetken suosikkiruoistani: :) Ihanaa, jos joku muukin tähän tykästyy. <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!